Blue Mountain State

Hallo allemaal!

Vandaag wijken we iets af van onze normale berichten. Vandaag gaan we namelijk niet alleen kijken naar een film, maar ook naar een serie. De reden hiervoor is dat er binnenkort een film uitkomt die aansluit op het laatste seizoen van de serie. Dus nu zonder al te veel gedoe, de serie van vandaag:

Blue Mountain State

Korte samenvatting

Waar gaat het over? Die vraag is heel simpel te beantwoorden. Het gaat namelijk over het ideale studentenleven, maar dan op z’n Amerikaans! Wat houdt dit in? American football, drank en feesten. De serie heeft 3 seizoenen en volgt in die seizoenen het footballteam van Blue Mountain State (BMS). Het begint met de dag dat freshman Alex Moran (Darin Brooks) samen met Sammy Cacciatore (Chris Romano) arriveert op de campus. Alex is een luie student die eigenlijk alleen wil feesten en geen klassen wil volgen. Dit is dan ook de reden dat hij bij het footballteam gaat en reserve speler wordt. Hierdoor hoeft hij geen lessen te volgen, maar ook geen wedstrijden te spelen. Sammy interesseert helemaal niks, op drank en meiden na dan. Hij zal er alles aan doen om ook maar het laatste beetje uit zijn studentenleven te halen. Hierdoor loopt hij vaak voor schut, maar dat interesseert hem helemaal niks. De complete tegenpool van Alex is Thad Castle (Alan Ritchson). Thad is aan het begin van de serie aanvoerder van het BMS footballteam. Hij is er gedreven en doet er alles aan om het team naar de overwinning te slepen, maar dan ook echt alles. Hij heeft nogal een aparte persoonlijkheid en slaat nog wel eens door, al zorgt dit wel voor de nodige gênante maar ook bijzonder grappige momenten. De laatste persoon die van groot belang is in de serie is Coach Marty Daniels (Ed Marinaro) vaak gewoon coach Daniels genoemd. Hij is een oude coach met al flink wat kampioenschap titels op zijn naam. Maar velen denken dat hij te oud is geworden en dat het hem niet meer lukt om een team tot kampioen te coachen. Het is aan hem om te laten zien dat hij dit zeker nog kan. Verder zijn er in seizoen 1 & 2 ook nog belangrijke rollen weggelegd voor Sam Jones III (Craig Shilo), Page Kennedy (Radon Randell) en Frankie Shaw (Mary Jo Cacciatore).

Onze mening

Wij zijn van mening dat iedereen die van drank, feesten en het algemene studentenleven houdt deze serie minimaal één keer gezien moet hebben. Er valt nog veel te leren van hoe deze mensen feesten. Daarnaast komen er ook grappige momenten in voor en sta je soms gewoon te kijken hoe asociaal de mensen kunnen zijn. Kortom een must see voor elke student en daar draait deze blog ook om!

Dit was alweer de post voor vandaag. Hopelijk zien we je weer terug bij de post van volgende week!

Even naderhand

Binnenkort komt er ook een film uit van Blue Mountain State. Deze film heet Blue Mountain State: The Rise of Thadland, dus als je van de serie genoten hebt kun je altijd nog door met de film!

Plaats een reactie