Kingsman: The Secret Service

Hallo allemaal,

We zijn weer terug met jullie wekelijkse film vermaak! Maar nu zonder al te veel gedoe door naar de film van vandaag.

Manners. Maketh. Man.

https://i0.wp.com/warofthemovies.com/wp-content/uploads/2015/02/kingsman-affiche.jpg

Dit zijn toch echt wel de drie woorden die centraal staan in de film van vandaag. Een film waarin klasse centraal staat, dure pakken en nette schoenen een grote rol spelen en men toch een stel goed getrainde spionnen is. En nee dan heb ik het hier niet over een 007 film zoals misschien de indruk wekt, maar over Kingsman: The Secret Service.

Korte samenvatting

De film gaat over een jonge onruststoker genaamd Gary ‘Eggsy’ Unwin (Taron Egerton) wiens vader ooit in het trainingsprogramma van de Kingsman deelnam en te overlijden komt tijdens dit programma. De Kingsman zijn een elite spionnengroep die gevestigd zijn in Londen. Aan het begin van de film gaat het vooral over Eggsy’s ontspoorde leven en hoe hij in de problemen komt. Hij is elke avond aan het zuipen in het café en als hij de kans ziet om ook maar iets te doen wat niet in het gareel is, grijpt hij deze. Maar na zijn zoveelste overtreding wordt hij eindelijk een keer opgepakt. Toen zijn vader overleed kreeg hij van een geheimzinnige meneer een medaille met een telefoonnummer erop. Dit nummer moest hij bellen als hij ooit iets nodig zou hebben. Hij besloot dit nummer te bellen vanaf het politie bureau. Hierdoor komt hij in contact met de oude instructeur van zijn vader, Harry Hart (Colin Firth). Harry zorgt dat Eggsy vrij komt en biedt hem de kans aan om een Kingsman te worden. Eggsy besluit deze uitdaging van Harry aan te gaan en gaat dus meedoen  trainingsprogramma van de Kingsman, net zoals zijn vader voor hem deed. Eenmaal op de opleiding valt Eggsy aan het begin totaal buiten de groep. Hij is een echte jongen van de straat. Niet zoals de rest van de groep die altijd een zilveren lepel in hun mond hebben gehad. Tegen alle verwachtingen in blijkt hij heel veel talent te hebben voor de spionage wereld en blijft hij als één van de laatste kandidaten over in het trainingsprogramma. Onder tussen zijn de “Kingsman” een hele sluwe vijand op het spoor gekomen. Hierdoor wordt er al heel snel heel veel van Eggsy verwacht. Namelijk zoals in elke goede spionage film. De wereld redden.

Mening

Om te beginnen wil ik zeggen dat deze film gewoon een geweldige mix is van actie en komedie. Als je een zwak hebt voor zwarte humor, zeker kijken! Daarnaast is de film ook mooi in elkaar gezet, hiermee bedoel ik te zeggen dat er een mooie verhaallijn in de film te zien is, waarbij je de hoofdpersoon ziet groeien van een klein rotjoch tot een welopgevoede man. Verder zijn de meeste special-effects, op degene aan het begin van de film na, erg goed gedaan wat een mooi geheel oplevert. Kortom alles samengevat moet ik zeggen dat deze film een aanrader is voor iedereen die van actie en komedie houdt en dat je hem dan zeker moet bekijken.

Bij dezen hebben we dan de film van deze keer alweer gehad! Bedankt voor het lezen en we hopen dat je er wat aan hebt gehad. Tot de volgende film.

Even naderhand

Wil je nog andere recensies lezen over deze film? Klink dan op een van de links hieronder!

Plaats een reactie