The Conjuring

Hallo iedereen,

Tijd voor een nieuwe post. Om ons gebruikelijke genre iets aan te passen, pakken we deze keer een fijne horror film. Daarom gaan we het deze keer hebben over ‘The Conjuring’.

Samenvatting

De film gaat over de familie Perron die verhuist naar Harrisville. De verhuizing verloopt soepel op één ding na, de hond Sadie wil met geen enkele mogelijkheid het nieuwe huis in. Na de eerste nacht in het huis ontdekt Carolyn (Lili Taylor) een blauwe plek op haar been waarbij ze geen idee heeft hoe ze eraan komt. De kinderen willen de hond begroeten, maar ze is nergens te vinden. Na een korte zoektocht vinden ze de hond dood in de tuin. Er blijven rare dingen gebeuren in het huis. Alle klokken stoppen elke nacht precies om 03:07 en Carolyn hoort hand geklap en gegiechel uit de lege kamers. De familie is radeloos en schakelt de hulp in van Ed Warren (Patrick Wilson) en zijn helderziende vrouw Lorraine (Vera Farmiga). Ed en Lorraine onderzoeken het huis en de geschiedenis ervan. Ze komen erachter dat het huis ooit toebehoorde aan een van hekserij beschuldigde vrouw. Daarnaast vinden ze allerlei rapporten over latere zelfmoorden en moorden die in direct verband staan met het huis. De familie is ondertussen naar een hotel gegaan maar dit heeft geen zin. De plaag volgt hen naar het hotel. We gaan niet teveel prijs geven over de rest van de film, anders vertellen we het hele verhaal al. Aangezien onze bedoeling alleen is om jullie een idee te geven over de film zodat jullie hem daarna zelf kunnen kijken, willen we het niet voor jullie  verpesten!

Mening

Wij vinden dit een hele goede horrorfilm. Hij is erg spannend en er zitten veel schrikmomenten in waardoor je de hele tijd op het puntje van je stoel zit of in geval van de vrouwen achter een deken of kussen. De acteurs in de film spelen hun rol goed en met overtuiging. Ook vinden wij het ‘old school’ tintje dat aan deze film zit erg leuk. het speelt zich namelijk af in 1971. De film is gebaseerd op de rapporten van de Warrens, hoeveel ervan waargebeurd is valt te betwijfelen. Wij vinden dat het wel een leuke extra dimensie geeft aan de film. Als je het aan durft om deze film te kijken, raden wij het je zeker aan om het te doen. nou dit was het weer voor deze keer. Tot de volgende post.

 

Plaats een reactie