Southpaw

southpaw (1)

Onze derde post alweer! Deze gaat over de film “Southpaw“. De film is nog redelijk nieuw maar wordt al heel goed gerecenseerd en wij snappen helemaal waarom, het is echt een top film! Hij is spannend, ontroerend en heeft een heel goed verhaal.

Korte Samenvatting

De film gaat over Billy Hope (Jake Gyllenhaal), die op dat moment wereld kampioen boksen is. Alles lijkt goed te gaan voor Billy, totdat hij zijn vrouw (Rachel McAdams) verliest aan een tragisch ongeluk. Hij weet niet meer wat hij met zichzelf aan moet en is er helemaal kapot van. Omdat zijn hele leven in puin ligt wordt zijn dochter van hem afgepakt door de kinderbescherming. 1437571988_southpaw-articleHij moet van de kinderbescherming werk zoeken om te laten zien dat hij weer voor zijn dochter kan zorgen. In eerste instantie lukt dit niet. Uiteindelijk krijgt hij een baan
aangeboden in een sportschool, eerst wil hij deze baan niet maar uiteindelijk neemt hij deze toch. Hier ontmoet hij trainer Tick Willes (Forest Whitaker), waarmee hij al snel vrienden wordt. De oude manager van Billy regelt een gevecht om hem weer terug naar de top te helpen. Billy vraagt Tick om hem te trainen, maar Tick weigert eerst omdat hij denkt dat het teveel te maken heeft met wraak nemen voor Billy. Als Tick later hoort dat een jongen die in zijn gym traint vermoord is door zijn vader omdat hij zijn moeder verdedigde, besluit hij toch om Billy te gaan trainen voor het gevecht. Na weken van trainen is het dan eindelijk tijd voor het gevecht, maar hoe deze afloopt gaan wij hier natuurlijk niet zeggen. Daar moet je de film zelf voor kijken!

Onze Mening

Wij raden het iedereen zeker aan om deze film te kijken. Er zit veel actie in, maar daarnaast is het ook een ontroerend verhaal. Dus als je van actie films houdt, maar er van jou ook wel een ontroerend tintje aan de film mag zitten: Zeker kijken!

Even Naderhand

We hopen dat je iets aan deze review hebt gehad. Wil je nog andere reviews over deze film lezen?

Dat kan! Klik dan op een van de onderstaande links.

Plaats een reactie