The Recruit

The_Recruit_2

Hallo allemaal,

Op deze blog staan (goede) films centraal. Hier bespreken we zowel oude als nieuwe films, bekende of onbekende, om zo een beeld te geven om wat voor soort film het gaat en hierbij gaan we verder dan alleen het genre zodat jullie kunnen bepalen of het een film voor jou is of juist totaal niet. Nou genoeg van deze onzin en op naar de film van vandaag: The Recruit

Korte Samenvatting

The Recruit is een film die in 2003 uit is gekomen. De film gaat over een school waar mensen opgeleid worden tot CIA agent en dan gaat het in het bijzonder over de veel belovende James Clayton (_38771333_recruit_300Colin Farrel). Het verhaal volgt hoe hij zijn training doorloopt en zijn tijd na deze training. Hij wordt tijdens deze training getest en haalt een van deze testen niet. Dit resulteert in het feit dat hij van de opleiding gegooid wordt. Maar alle hoop is nog niet verloren! Nadat hij van de opleiding is gegooid wordt hij benadert door zijn oude mentor, Walter Burke (Al Pacino). Deze zegt hem dat er een mol in de organisatie zit en dat hij zijn hulp nodig heeft om deze mol te vinden. Vanaf hier wordt de film pas echt interessant, maar meer gaan we hierover niet zeggen want dan is het het niet meer waard om de film te kijken.

Pluspunten

Na deze korte samenvatting van de film, er moet natuurlijk niet teveel verteld worden anders hoeft de film niet eens meer bekeken te worden, gaan we door naar de sterke punten van de film. Ten eerste wil ik het hebben over het feit dat er in deze film heel mooi gebruik wordt gemaakt van een plot-twist (een moment in de film waarin alles dat je dacht te weten compleet overhoop wordt gegooid en alles veranderd en anders blijkt te zijn). Al is dit toch echt wel het zo’n beetje het beste aan deze film volgens ons, zijn er ook nog elke andere goede punten. Het acteerwerk in de film is goed en verder zijn er ook nog mooie special effects aanwezig.

Minpunten

Natuurlijk heeft de film ook wat minpunten, er zullen hier enkele genoemd worden. Een van de minpunten is het feit dat de plot-twists redelijk voorspelbaar zijn en dat het er voor zorgt dat er minder spanning in zit. Daarnaast wordt er in de film foutief met technische termen gestrooid, iets dat voor sommige mensen als storend ervaren kan worden.

Onze Mening

Als je het niet erg vindt om een paar verkeerde technische termen aan te horen en je wel van een film houdt die zijn verhaallijn menig maal veranderd, is dit een film voor jou. Daarnaast kun je ook gewoon lekker achterover hangen en genieten van de actie in de film als dat meer bij je past.

Even Naderhand

We hopen dat je wat aan onze review hebt gehad! Wil je nog een andere review lezen over deze film?

Klik dan op een van de links hieronder!

Plaats een reactie